Между агитките е избухнал масов бойЗадържани са провокаториПетима ранени полицаи и

...
Между агитките е избухнал масов бойЗадържани са провокаториПетима ранени полицаи и
Коментари Харесай

СДВР: Фенове на варненски и пловдивски отбори са участвали в безредиците в София

Между агитките е избухнал всеобщ пердах

Задържани са провокатори

Петима ранени полицаи и пострадали фенове след митинга към Националния стадион, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи. Започнали са действия по издирването на отговорните за вандалските дейности, измежду тях почитатели на столични, варненски и пловдивски тимове. Част от провокаторите – ултраси, са арестувани. 

Според зам.-директора на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов недостатъци в организацията е нямало и са били взети всички ограничения. 

“В даден миг враждуващите фенски организации започнаха да хвърлят по полицейските чиновници, без защитни средства и каски, гранитни павета, пиротехника. Махаха и колчета, паркинг детайли. Вандалските прояви започнаха и против цивилните коли на „ Гурко “. Между тях самите стартира всеобщ пердах – голям брой контузени и засегнати служители на реда, заплаши им се здравето. Имахме информации за коктейли Молотов “, сподели той пред публицисти.

„ Вандалски прояви имаше и против цивилни коли. Започна всеобщ пердах и сред футболните почитатели. Има много ранени служители на реда, които са с дребни контузии ”, разясни още зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи.

От Столична дирекция на вътрешните работи обясниха, че са осведомени с уредника на митинга, който се разграничил от почитателите. „ Нямахме информация, че ще се стигне до такива конфликти. Тарторите на въпросните агитки и крайни почитатели се разграничиха от този митинг ”, разясни Иванов.

Полицията е разполагала с информация, че се приготвят коктейли „ Молотов ”. 

“Спряхме, т.е. задържахме пиротехника, железни тръби, боксове и други. Имаме информация кой е уредник, само че не мога да ви кажа името. Има много ранени служители на реда – с дребни контузии, оказват помощ на сътрудниците си. Организаторът има съобщение в Общината. Познаваме уредника, той се разграничи от почитателите. Задържани са провокатори, от контингента, крайните почитатели. Вандалските прояви с нищо не са предизвикани. Така не би трябвало да се случват измененията “, добави Иванов..

„ Вече не чакаме взлом, локализирани са. Ранените и арестуваните ги прецизираме. Ще има спомагателна информация от нашия пресцентър. Част от арестуваните са познати. Тарторите на агитките и крайните почитатели се разграничиха от този митинг. В момента на „ Орлов мост “ има група от 150 индивида. Движението е спряло, не подхващаме дейности, с цел да не нагнетяваме напрежение “.

" Част от тарторите бяха, не мога да ви кажа дали те стоят. Не единствено софийски тимове имаше. От Варна – Черно море и Спартак, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, ЦСКА и Левски, може би има и непринудено пристигнали с положителни планове. Голяма група опорочи митинга “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР